Kiirettä on pitänyt niin, ettei pitkään aikaan ole ehtinyt mitään yleistä pähkäillä… tai ainahan se tuo Akka itekseen tupisee mutta mitään se ei saa kirjalliseen muotoon…<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Leofoorumissa kirjoittaa paskapuheista loukkaantunut uroksen omistaja oman koiransa käytöksestä ja siitä kuinka nuori uros leimataan kehäkäytöksensä perusteella. Miksi ihmiset eivät ymmärrä että me koirat olemme eläimiä??! Me kuulumme johonkin laumaan, me joko sulatamme tai emme sulata jonkin toisen lauman jäsentä. Olen itsekin taistellut Siirin kanssa paikastani jopa omassa laumassani monta monituista kertaa ja Akka ei edes siihen puuttunut! Hyvä niin, koska nyt meillä tytöillä on selvät sävelet keskenämme. Mielestäni.. Ja Akankin mielestä on ihan luonnollista että nuoriso välillä provosoi ja vastaavasti provosoituu lajitovereiden olemisista ja menemisistä. Pihla kirjoitti foorumissa että ovathan ihmisetin omanlaisiaan ja ei heitäkään leimata luonnevikaisiksi.

 

Se, että leouros rähisee nartulle tai yleensäkään aikuinen jollekin pennulle, ei ole normaalia. Komentaa toki saa, mutta se pitää tehdä niin kuin kuuluu, eikä hyökätä kimppuun. Normaali murmatus kuuluu asiaan. Yleensä meidän koirien keskeiset jupinat kuuluvat murkkuikään, hormoonit jyllää ja juu nou, kaikki on kummallista. Aikuisena itsetunto yleensä nousee sen verran, ettei jupinoita enää tarvita. Eniten Akkaa huolestuttaa se, ettei koiria aina kouluteta edes sen vertaa, että koira ei pysy omistajansa hanskassa. Omistajan pitää AINA pystyä laukaisemaan tilanne. Yleensähän tervepäinen koira "unohtaa" tapahtuneen kun se viedään tilanteesta pois.

 

Meidän leojen luonteesta yleisesti… Leonetissä lukee

"Leonberginkoiran luonteen ymmärtämiseksi on huomioitava, että rotua on jalostettu perheystävälliseksi jo vuosikymmeniä. Se on koko sielultaan kiintynyt perheeseensä. Erityisen ihailtavaa on sen lapsirakkaus, joka ilmenee kärsivällisyytenä ja jopa ymmärtäväisyytenä lasten ymmärtämättömyyttä kohtaan. Uudet perheenjäsenet hyväksytään haistelun ja tutkiskelun jälkeen mukisematta. Aikuisia kohtaan leonberginkoira käyttäytyy toisin. Noin puolitoista vuotiaaksi saakka se tervehtii ilolla kaikkia vieraita. Myöhemmin se normaalisti alkaa erotella tuntuuko joku siitä sympaattiselta vai ei. Jälkimmäisessä tapauksessa se osoittaa selvästi välinpitämättömyyttään esim. kääntymällä pois."

Nykyään leo ei saisi kääntyä pois vaan sen kuuluisi rakastaa kaikkia…Eikä se myöskään saisi vahtia... Missä vika?