*hrr* mittarissa aamulla lukemat -30C!!

Eilen tuli telkkarista MOT; Sairaat koiramme - Miten rodunjalostus tuhosi ihmisen parhaan ystävän? Ohjelma alkoi sijoiltaan lähtevillä polvilumpioilla, ja jatkoi siitä karvattomiin ja linkkuperäisiin jalostuksen helmiin! Ohjelman lopussa eräs sairaan koiran omistaja toivoi etteivät kasvattajat käyttäisi jalostukseen jos koiralla on pientäkään vaivaa... Kamalaa katsottavaa!

Onneksi leonberginkoirat ovat vielä sentään koiran näköisiä koiria eikä pahempia ylilyöntejä ole vielä näkyvissä. Aika näyttää mitä tapahtuu… Jo nykyään suomalaisten koirien lonkkia, rodusta riippumatta kuvataan muuallakin kuin vain Suomessa. Ja perään kuulee selityksiä kuvauksen edullisuudesta, "kun oli muutenkin käyntiä" jne. Nuo eivät poista sitä tosiasiaa että koiran pitää olla rekisteröitynä kuvausmaan kennelliittoon kuvia otettaessa/lausuttaessa, ja sekö matkoineen tekee siitä kuvaamisesta halvempaa? Kaikkihan sen tietävät että Liman on tiukka lausuessaan kuvia, ja KIITOS siitä. Kovasti marinaa kuulee, mutta harvat vievät kuvia paneeliin ja nekin jotka vievät, eivät monesti saa muutettua D:tä A:ksi. Onko vika sittenkin kuvat alunperin ottaneessa ja lausuneessa lääkärissä? No onneksi on internetti ja eri maiden jalostustietokannat.

Suomen Koiranetti

Ruotsin Hunddata

Eestin tõuregister

Paras Akan löytämä tapaus on, että eräällä koiralla kyynärtulos on toisesta maasta ja lonkkatulos toisesta maasta. Päivämäärät ovat samat!! Onko koira kuvattu vain toisessa maassa ja lääkäri kuvannut sen kahdella eri rekisterinumerolla ja lähettänyt toiset kuvat toisaalle ja toiset toisaalle? Onko koira haalattu nukkuvana maasta toiseen vai peräti nukutettu kahdesti samalle päivää? Vai onko jommassa kummassa päivämäärässä virhe? Mutta mikäs siinä… rahalla saa ja hevosella pääsee… Mutta ketä näillä tempuilla lopulta huijataan? Onhan koiria värjättykin, korvia teipataan oikeaan muotoon jne.

Akka puuhasteli viikonloppuna leonetin gallerian kanssa. Kovasti se tupisi kuinka kauniita vanhat koirat (s.1992 paikkeilla ja aikaisemmin) ovat olleet. Se silloinen tyyppi on se mitä Akka kaipaa… linjakas koira mustilla karvanpäillä ja ennenkaikkea rungon myötäisellä turkilla.

Ei auta maamme laulukaan ;)