Pakkanen olla jurottaa edelleen kolmessakympissä!

LeoFoorumissa olleen lonkkalausuntokeskustelun tiimoilta on tullut mieleen yhtä ja toista…. Ensinnäkin; mitään asioita ei saisi ottaa esille. Foorumissa saa kyllä onnitella näyttelymenestyjiä, mutta avaapa sanainen arkkusi jostain muusta asiasta, niin heti on joku kimpussa! Miksi? No tietysti siksi, että kaikista ongelmista puhuminen on tietysti jonkun kasvattajan mustamaalaamista!! Onko rotumme parissa harvinaisen herkkänahkaisia ihmisiä, vai toisten rotujen parissa paksunahkaisia? Kyllä monen muun rodun parissa puututaan joukolla asioihin!

Olisi hyvä jos olisi olemassa lista, mitä asioita pennun ottajan kannattaa selvittää miettiessään mistä pentunsa ottaa. Mutta eihän tällaista listaakaan voi tehdä kun aina loukataan jonkun kasvattajan tekemisiä. Esimerkiksi tietokannoissa kannattaa surffata, ja luottaa tosiaan vain siihen mistä on mustaa valkoisella. Ihmiset ovat hyviä puhumaan :) Eipä voi siis muuta sanoa, kuin tarkkaavaisuutta!!

Nykyään koiraa esineellistetäänkin ihan liikaa! Jalostuskelvottomat yksilöt pistetään surutta kiertoon. Sitten kuulee kommentteja, että "parempi sen siellä kuin lauman jatkona"… Tottahan se on, mutta pakkoko niitä koiria on sitten niin paljon haalia että joku on vain "lauman jatkona"? "Jos haluaa alkaa kasvattamaan, niin pitää tehdä valintoja ja joutuu luopumaan"… vai oikein joutuu luopumaan! Mikäs pakko se on? Akan isä oli kova ajokoiramies. Koiria lähti Akan lapsuudessakin, mutta yleensä syyt olivat sairaudet ja suunta koirien taivaaseen. Yhden koiran lähdön syy oli jahdissa hajoavat jalat, jolloin koiran tosiaan oli parempi paikassa jossa siltä ei vaadittu. Tiedän että tämä on taas asia joka hermostuttaa jonkun, mutta onneksi Suomi on vapaa maa :)

Ihmisen on hyvä olla jos ymmärtää mennä "valtavirran" mukana, ja jos ymmärtää olla hiljaa rodun ongelmista. Vaan tuo meijän Akka on luupää ja ylpeä siitä :) Kuten Akka foorumiinkin kirjoitti; "Koira on kuitenkin eläin, ihmisen paras ystävä, eikä mikään status symboli!!!!".