Joo... ei tässä kelissä oo enää mitään järkeä! Aamupissalle lähtiessä mittari näytti -32,3C. Eilisen maksimi "lämpö"tila on ollut -23,6C... Ei kai siinä muuten mitään, pirtissä möllötellään ja lattiat on meille vähän liian lämpimät... Omassa kamarissa on ruuhkaa, koska siellä on termostaatti pienellä.

No ei pidä silti valittaa. Viime kesä oli todella lämmin ja KUIVA! Kesäkuun puolesta välistä elokuun loppuun sademäärä täällä meidän reviirillä oli ruhtinaalliset 4mm. Varjakan merellisessä ilmastossa ei nimittäin sadepilvet useammin vieraile muutenkaan. Ai miksikö nämä minimit ja maksimit ja sademäärät on niin hyvin muistissa? No tuon Akan puutarhahulluuden vuoksi tietty! Letkutti nimittäin viime kesänäkin heti muutaman kuution vettä tuonne istutusalueille... Lajeja ja lajikkeita on parin kesän aikana ilmaantunut pyöreästi semmonen 260, joukossa myös joitain harvinaisempia juttuja... niitä se hoitaa ja paapoo ja varjelee.  Parhaillaan messuaa tuota pakkasta ja miettii jo puuvartisten tappioita.

Pahin tappio täällä on kyllä tänä vuonna ollu yks valtavan kokonen pitkäkorva. Osan istutuksista akka on suojannut mutta ei kukaan kehtaa noille kaikille verkkoja laittaa. Jättää se pitkäkorva kuitenkin aina kiitoksensa tuhopaikalle
herra_kaniP1010709.JPG

Nyt mää alan Akan kaverina suunnitella chilejä multaan... toistakymmentä sorttia menossa. Turvetta, hiekkaa ja potteja pitää kuulemma hakea varastosta ja samalla tarkistaa kylmäkäsittelyssä olevien puuvartisten tilanne. Chilejä on menossa uusia lajeja kokeiluun, toistakymmentä lajiketta Capsicum annuumeja... saadaankohan me ees kesällä maistiaisia?