Täällä meidän omassa puolen hehtaarin metsässä ei ole tietoakaan oikeasta talvesta!

Lunta ja pakkasta oli taas muutamia päiviä, ja jälleen se muuttui vesikeliksi. Ei ole kivaa kun tassut lipsuu jäätiköllä, tukka on märkä ja jakaus sekaisin :( Saareen tai jäälle ei olla päästy vielä kertaakaan tälle talvelle. Mulla haluttais niin kovasti opetella lisää niitä vetohommiakin.

Viime talvena tuolla Akionsaaressakin oli lunta näinkin mukavasti

bertta_12032006002.jpg

Ja siellä oli tosi kiva sukellella.

bertta_12032006001.jpg

Jospa sitä tulisi vielä tällekin talvelle… Akka sanoo, että meillä varmaan tehdään lumitöitä vielä vappunakin. Ja sekös sillä harmittaa, puutarhassa kasvukausi lyhenee… Hirviästi sillä on taas viljelmiä tulossa villitomaatista mitä kummallisempiin chililajikkeisiin ja vesimeloneihin… Parin kuukauden päästä täällä työhuoneessa on taas niin mahoton taimipottiarmeija, että saapa nähdä mahdunko enää kirjoittelemaan tänne. No eipä tuo haittaa, se on kesällä aina pihalla kuopimassa ja keksii meillekin siinä sivussa kaikkea kivaa puuhaa :) Ihimeesti me on opittu ettei istutusalueilla saa olla, ja kaivaminen muulla kuin lapiolla on tällä pihalla ehdottomasti kielletty.

Toisaalta tuntuu että tämä koko maapallukanmollukka on jotenkin nurinperin, koska lunta sataa mm. Israelissa. Akka suunnitteli talvipesän hankintaa Torniojokilaaksosta… Normaalit ihmiset muuttaa talveksi lämpimään, meijän Akka kaipaa lunta ja pakkasta. Pitää kuulemma olla kunnon talvi jos kerran talvi on.

Kesää kohti ollaan silti menossa. Ilmatieteenlaitoksen mukaan tänään aurinko nousee 10:11 ja laskee 14:41. Päivän pituus oli jo peräti 4 h 30 min. Tämä KELIKAMERA on muutaman kilometrin päässä meiltä, lauttarannassa. Tiedot tuossa eivät vastaa tätä meidän metsän merellistä ilmastoa, mutta kamera kuitenki. Tuossa kamerassa saattaa muuten kesäaikaan nähdä meidätkin uimahyppytreenireissulla.