Vaa on se tuo Akka kaheli… Se onneton alako poriseen mulle jostain missikisoista! Siis mulle! Meikä joka oon käyny kehässä 5kk iässä erkkarissa ja viime kesänä leirillä epävirallisesti Kokkosen Ollin arvosteltavana… Telle joutu puolen minuutin varoitusajalla mun kanssa kehään.. Akka nimittäin oli hieman "jäävi" kun se istui siellä teltassa ja kynä savuten kirjotti niitä Ollin sanelemia arvosteluja. No hienosti meillä Tellen kanssa meni (EH3), kumpaakin jänskätti se toiminta yhtä lailla:)

336093.jpg
kuva: Olli Kokkonen

No pitää kai se koittaa vähentää tuota remuamista, alkaa käyttäytyä niinku naiset ruukaa ja jos tuota vähän lihaakin sais luiden päälle siinä sivutuotteena. Määhän syön kyllä niinku hevonen, mutta en oikein hyvin pysy yhdessä kohtaa ulkona ollessa. Kaloreita palaa siis aika lailla saman kuin jaksan syödä. Tämä kuva kuvaa mua huomattavasti paremmin kuin tuo ylempi... Tässä on kuvattuna mun suoritus Leoleiriltä 2006, Suomen Nopein Leo 3.sija

336092.jpg
kuva: Olli Kokkonen

Akka ei perusta (koirienkaan) missikisoista ja se kimpaantuu viimeistään silloin, jos niitä joku erehtyy vertaamaan urheiluun. Akka sanoo, että niitten alkuperäinen tarkoitus on palvella jalostusta, mutta sillä veren maku suussa kisaamisella ei kuulemma oo mitään tekemistä jalostuksen kanssa. Jokaisesta kasvatistaan se toivoo kyllä pari arvostelua, ja juurikin jalostuksen palvelemiseksi. Ei Akka suinkaan aina ole niitä "kammonnut"; Olga-vainaan, Koposen ja Iiron kanssa se on aikoinaan kulkenut paljonkin, mutta aikansa kutakin ja rajansa kaikella. Nykyään tuo harrastaminen meillä painottuu enemmän kaikkeen muuhun (toim. huom. Olispa jo kesä ja kumiveneelle koirineen meri auki). Joka tapauksessa jalostuskäyttöä tai sen arvioimista varten tuloksia pitää olla, ja sitä vastaan ei Akkakaan ala pyristelemään ;) Hulluahan se on jos tuomareilta nollia saava koira jatkaa sukuaan...

Nyt se kuiten on päättäny ottaa itteään niskasta kiinni ja käyttää mut parissa näyttelyssä. Siirikin pääsee kuulemma johonkin, parta siltä ainakin pitää kammata ennen niitä mittelöitä... Nii että sii juu jossain näytelmässä ;)

Niin no ei kai nuissa näyttelyissä mitään vikaa sillai oo… Onhan Suomen kulttuuriministerin salkkukin tällä hetkellä entisellä missillä. Voiko koirakin siis olla yhtä aikaa sekä kaunis, että älykäs??!

Tää lähtee nyt miettimään kasvattaisko karvat vai osallistuisko vain uimapukukierrokselle.. Palataan!