Koira-asioista ei raportoitavaa. Eilen oli niin märkä keli että olimma sisällä koko illan, ei mulla siitäkään valittamista ole… pikku-ihminen aina ruukaa huolehtia meidän muonituksesta (= syöttää kaiken mahdollisen koirille heti kun Akan silmä välttää).

Minusta jotenkin tuntuu että nyt on se aika vuodesta, jollaoin ei ole raportoitavaa paljon muusta kuin Akan puutarhailuista. Rusakko on tehnyt pihassa tuhoja oikein huolella! Akka kuulosti tuhoja luetellessaan aika lohduttomalta, ja silti pahin varmasti paljastuu lumien sulaessa… Valikoima aronioita, jasmikkeita, norjanangervo, keltajapaninangervo, hapankirsikat, ruusut, varjohiipat, pistokkaista lisätyt salavat… Siis melkein kaikki missä ei ole verkkoja on syöty!! Verkotettuja on omput ja osa puista, mutta Akka joutuis muuttamaan koko tontin katiskaksi jos se haluais kaikki suojata; keräilijän piha jossa talvehtivia lajeja / lajikkeita öpaut 260. Istutusalueita alkaa olla …hmmm… satoja neliöitä. Laitan tähän malliksi kuvan viime kesän kaivauksista… Tässä oli keväällä kokonaan nurmikko ja ennen lumia sitä nurmikkoa ei ollut enää tuonkaan vertaa… Ja istutettuna siis vasta jotain pientä.

sademetsa_10062006006.jpg

sademetsa_10062006005.jpg

Akka ruukaa kasvatella sekä hyöty- että monivuotisia koristekasveja. Kesäkukkia se pitää "humpuukina"… kyllä ne peruskrassit ja ruusupavut aina pihasta löytyy, mutta kuitenkin…

Chilien kylvölistan mää muistaakseni laitoinkin jo tänne. Tomaatteja on 9 sorttia tulossa, basilikaa 3 sorttia (toim.huom. tarkistuslaskenta tuotti tuloksen 4; kaneli-, lime, punalehtinen-, ja pienilehtinen), sitruunamelissaa… Rosmariinit, timjamit, parsat on myös jo kasvamassa. Nämähän jää sitten kuulemma avomaalle talveksi. Aivan mahtavaa! Meikä tykkää tomaatista ihan hulluna, ja jos nuo puskat pukkaa satoa niin ei nuo ihmiset ehdi kaikkea syömään…

Koristekasveista se on kylvänyt syksyllä noin 70lajia/lajiketta. Nyt keväällä se sanoi ettei perennoja sisällä kasvattele… mutta…. Tämmöset nimitikut minä oon jo paikallistanu JA tarkistuslaskennasta on jo aikaa. Voisko joku kertoa mulle mitä nämä nimihirviöt tarkoittaa??

Heliopsis helianthoides 'Lorraine Sunshine'
Heuchera villosa (purple form)
Heuchera mix
Heuchera americana 'Dale's strain'
Sedum acre 'Oktoberfest'
Sedum 'Common red'
Salvia sclarea var. turkestanica alba 'Mojito'
Veronica spicata 'Blauteppich'
Verbascum nigrum 'album'
Sedum telephium
Rodgersia pinnata
Plantago major 'Rosularis'
Aquilegia x hybrida 'Green apples'
Aquilegia x hybrida 'Crown jewels mixed'
Aquilegia vulgaris ex 'Winky doube red-white'
Barbarea vulgaris 'Variegata'
Aquilegia x hybrida 'Pink bonnets'
Aquilegia caeruela
Aquilegia vulgaris 'Woodside strain'
Aquilegia vulgaris 'Nora barlow' mixed
Campanula latifolia 'alba'
Codonopsis clematidea
Rudbeckia occidentalis 'Green wizard'
Tradescantia andersonia mixed
Veronica prostrata
Sanguisorba tenuifolia var. parviflora
Sanguisorba obtusa ex 'Alba'
Sedum reflexum
Helianthus 'Lemon queen' ex
Campanula persicifolia 'white bell'
Campanula persicifolia 'alba'
Arabis caucasica 'Pixie cream'
Geranium pratense
Geranium pratense striatum 'splish splash'
Heuchera 'Emperors new clothes'
Heuchera cylindrica
Campanula lactiflora
Lupinus ex 'Chandelier'
Lychnis chalsedonica 'Dusky salmon'

Kylläpä se piisaa taas tältä päivää! Palataan!!